České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Grilované melouny

Ingredience

(pro 4 porce) 500g melounu cukrového (asi nejlepší je odrůda Charentais) 500g melounu vodního (jakákoliv odrůda) 4 lžíce cukru (moučka) 1 limetka

Postup

1.Melouny (vodní i cukrový) zbavíme: slupky a jader. 2.Nakrájíme je na stejné kostky (tak aby se kostky dali napichovat na špejli). 3.Kostky dáme do mísy a nasypeme na ně cukr. 4.Melouny v míse s cukrem zamícháme (dle libosti a kreativity, můžeme přidat další ingredience - např. trocha vanilkového cukru, různé druhy koření, atp.). 5.Po promíchání kostky melounů střídavě napichujeme na špejli (ta může být namočené do šťávy). 6.Melouny grilujeme zprudka a krátce! (Chceme docílit toho, aby získali otisk mřížky grilu.) 7.Melouny můžeme podávat a před podáváním je můžeme vyzdobit bazalkou, nebo mátou. (Takto tepelně upravené melouny je vhodné podávat se sušenou šunkou, nebo jako předkrm.)

Zdroj

Rodinná kuchařka :) .

Tento recept 16.07.16 18:14 přidal uživatel jaohn87.

Zpět na seznam receptů

© 2024 Václav Kozák (O autorovi)