Grilované melouny
Ingredience
(pro 4 porce)
500g melounu cukrového (asi nejlepší je odrůda Charentais)
500g melounu vodního (jakákoliv odrůda)
4 lžíce cukru (moučka)
1 limetka
Postup
1.Melouny (vodní i cukrový) zbavíme: slupky a jader.
2.Nakrájíme je na stejné kostky (tak aby se kostky dali napichovat na špejli).
3.Kostky dáme do mísy a nasypeme na ně cukr.
4.Melouny v míse s cukrem zamícháme (dle libosti a kreativity, můžeme přidat další ingredience - např. trocha vanilkového cukru, různé druhy koření, atp.).
5.Po promíchání kostky melounů střídavě napichujeme na špejli (ta může být namočené do šťávy).
6.Melouny grilujeme zprudka a krátce! (Chceme docílit toho, aby získali otisk mřížky grilu.)
7.Melouny můžeme podávat a před podáváním je můžeme vyzdobit bazalkou, nebo mátou. (Takto tepelně upravené melouny je vhodné podávat se sušenou šunkou, nebo jako předkrm.)
Zdroj
Rodinná kuchařka :) .
Tento recept 16.07.16 18:14 přidal uživatel jaohn87.
Zpět na seznam receptů