České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Melounový prsten s vůní muškátu

Ingredience

500 ml muškátové víno 130 g cukr krupice 800 g vodní meloun 16 g plátková želatina

Postup

Plátkovou želatinu dáme do studené vody na 15 minut. Z melounu vybereme většinu zrnek a všechnu dužinu dáme do mixeru. Umixujeme na kaši. Z pomocí síta melounovou kaši propasírujeme, abychom se zbavili kompletně všech zrníček. Do hrnce přelijeme víno s cukrem a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Plátkovou želatinu, již měkkou, přendáme do horkého vína s cukrem a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Dáme stranou a necháme vychladnout. Do želatinové vínové směsi nalijeme melounovou dužinu, promícháme a vlijeme do naší oblíbené formy, třeba na ciambellu či bábovku. Melounový prsten s vůní muškátu vložíme do lednice alespoň na 4 hodiny. Poté vyjmeme, spodek formy namočíme do vařicí vody a melounový prsten s vůní muškátu převrátíme na ozdobný talíř či tác. Melounový prsten s vůní muškátu podáváme v horkých letních dnech jako občerstvení. Tip pro děti: Muškátové víno zaměníme s ovocným sirupem dle naší chuti.

Zdroj

http://recepty.vareni.cz/melounovy-prsten-s-vuni-muskatu/

Tento recept 14.08.13 10:43 přidal uživatel lubik666.

Zpět na seznam receptů

© 2024 Václav Kozák (O autorovi)