Melounové gazpacho
Ingredience
3 rajčata
350 g melounu
1/2 stroužku česneku
50 ml olivového oleje
hrst čerstvé bazalky
cukr podle chuti
1/2 malé dýně
1/2 okurky
1 lžíci hořčice
2 lžičky sherry nebo červeného vinného octa
sůl, bazalku na ozdobení a krevety (ty nemusí být)
Postup
Na pánvi orestujte na olivovém oleji česnek, pokrájená rajčata (návod, jak je oloupat a zbavit semínek, najdete ve videu pod tímto receptem) a bazalku. Orestovanou zeleninu dejte do hrnce, kam už jste si připravili na kousky nakrájenou dýni a salátovou okurku. Přidejte ocet, hořčici, zbytek oleje a meloun zbavený peciček, promíchejte a vše nechte asi 10 minut odpočinout. Nakonec směs rozmixujte ponorným mixérem a dosolte podle chuti. Pokud máte rádi krevety, spařte je asi 1 minutu ve vroucí vodě, pak je prudce ochlaďte ve studené vodě (tomuto postupu se říká blanšírování) a podávejte je s polévkou dozdobenou lístkem bazalky.
Zdroj
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/tipy-na-party/33896-osvezujici-letni-recepty-s-melounem
Tento recept 18.04.13 08:06 přidal uživatel jri.
Zpět na seznam receptů