České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Salát z melounů a liči

Ingredience

300g liči, 1 cukrový meloun (asi 800g), 800g vodního melounu, 5g čerstvého zázvoru, nastrouhanou citronovou kůru, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce cukru, 1 lžíci pomerančového likéru, 100g zakysané smetany, 150g jogurtu, ½ sáčku vanilkového cukru, 40g nahrubo nakrájených mandlí

Postup

Liči oloupeme, vypeckujeme a necháme okapat. Cukrový meloun rozpůlíme, odstraníme z něj jadérka a vykrajujeme malé kuličky. To samé uděláme s vodním melounem. Liči a melounové kuličky dáme do mísy. Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme ho s nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, lžící cukru a s pomerančovým likérem. Touto směsí pokapeme ovoce v míse, důkladně ho v ní obracíme a chvilku necháme marinovat. Sladkou smetanu smícháme s jogurtem a dochutíme lžičkou cukru a vanilkovým cukrem. Mandle nakrájené nahrubo opražíme na suché pánvi dohněda. Ovocný salát naporcujeme do misek, pokapeme marinádou a posypeme praženými mandlemi.

Tento recept 24.11.12 11:57 přidal uživatel Ales.

Zpět na seznam receptů

© 2024 Václav Kozák (O autorovi)