Melounové gazpacho
Ingredience
Asi na 4 porce: 3 rajčata, 350 g melounu, 1/2 stroužku česneku, 50 ml olivového oleje, hrst čerstvé bazalky, cukr podle chuti, 1/2 malé dýně, 1/2 okurky, 1 lžíci hořčice, 2 lžičky sherry nebo červeného vinného octa, sůl, bazalku, krevety
Postup
Gazpacho je typická španělská studená polévka a dnešní recept je její netradiční melounová variace. Na pánvi orestujte na olivovém oleji česnek, pokrájená rajčata a bazalku. Orestovanou zeleninu dejte do hrnce, kam už jste si připravili na kousky nakrájenou dýni a salátovou okurku. Přidejte ocet, hořčici, zbytek oleje a meloun zbavený peciček, promíchejte a vše nechte asi 10 minut odpočinout. Nakonec směs rozmixujte ponorným mixérem a dosolte podle chuti. Pokud máte rádi krevety, spařte je asi 1 minutu ve vroucí vodě, pak je prudce ochlaďte ve studené vodě (tomuto postupu se říká blanšírování) a podávejte je s polévkou dozdobenou lístkem bazalky.
Zdroj
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/studena-kuchyne/33896-osvezujici-letni-recepty-s-melounem
Tento recept 02.07.12 10:46 přidal uživatel Vinc.
Zpět na seznam receptů