Granita červeného melóna
Ingredience
1/3 šálky ovocného cukru, 1/3 šálky vody, 2 kg červeného melóna pokrájaného na asi 2 - 3 cm kocky, 2 PL limetkovej šťavy, 1 PL grenadíny, 6 tenkých plátkov melóna na ozdobenie
Postup
Pripravíme si jednoduchý sirup zahrievaním cukru avody, po rozpustení dáme vychladnúť. Melón a limetovú šťavu dáme do mixéra a vymixujeme do hladka. Pridáme sirup a grenadínu, prepasírujeme cez hrubé sito a dáme do zapekacej misy zmraziť do mrazničky. Každých 30 minút melónovú zmes premiešame vidličkou. To opakujeme aspoň šesťkrát. V chladničke potom uskladňujeme asi 2 dni.
Zdroj
http://www.greeksunnyday.bmp.sk/stranka/melony/recepty
Tento recept 06.06.12 08:24 přidal uživatel marek956.
Zpět na seznam receptů