Melounová polévka s jahodami
Ingredience
250 ml suchého bílého vína
80 g krupicového cukru
1 lžička strouhané kůry z biocitronu
250 g jahod + 4 na ozdobení
1 kg melounové dužiny, zbavené semen a pokrájené
plátek melounu nebo snítky meduňky k ozdobení
Postup
Víno a cukr přiveďte k varu a nechte pět minut bublat. Vypněte a přidejte citronovou kůru.
1 Svařené víno, jahody a melounovou dužinu rozmixujte dohladka.
2 Ochutnejte, případně přislaďte. Dejte alespoň na 3 hodiny zakryté odpočinout do chladničky.
3 Při podávání rozdělte do misek a ozdobte melounem nebo meduňkou.
NĚCO NAVÍC Osvěžující letní perlivý koktejl si připravíte, když polévku rozdělíte do 8 vysokých sklenek na stopce, takzvaných fléten, a dolijete vychlazeným suchým sektem.
Zdroj
http://www.recepty-zdarma.cz/free-recipe/specialni-polevky/melounova-polevka-s-jahodam/72/index.html
Tento recept 16.03.12 09:02 přidal uživatel cibuto.
Zpět na seznam receptů