Ovocný salát s fíky a melounem
Ingredience
1 ks
vodní meloun
2 lžíce
med
1 ks
pomeranč
0,75 hrnku
hroznové víno
1 ks
limetka
4 ks
fík
1 lžíce
javorový sirup
na ozdobu
4 snítky
máta
Postup
Pomeranč dobře omyjeme, nastrouháme z něho kůru a vymačkáme šťávu.
Meloun rozkrojíme na čtvrtky a vybereme z něj všechna semena. Odkrojíme kůru, dužninu nakrájíme na kostky o hraně asi 2,5 cm a dáme do mísy. Přidáme hroznové víno a fíky nakrájené po délce na 8 klínků.
Z dobře omyté limety ostrouháme kůru a v malém rendlíku ji smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, javorovým sirupem a medem. Směs přivedeme na mírném ohni k varu a potom nalijeme na ovoce. Zamícháme a necháme vychladnout. Znovu zamícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme nejméně na hodinu do chladničky. Během chlazení salát několikrát promícháme.
Ovocný salát rozdělíme do skleněných misek, případně ozdobíme snítkami máty a podáváme.
Tento recept 18.01.12 09:12 přidal uživatel Miroslav.
Zpět na seznam receptů