Meloun se sherry krémem
Ingredience
3 plátky bílé želatiny, 2 žloutky, 40 g cukru, 100 ml cream sherry, 150 ml smetany ke šlehání, 1 cukrový meloun (např. galia nebo kantalup), 2 lžičky sekaných pistácií
Postup
1. želatinu namočíme na 5 min. do studené vody. V míse utřeme vaječné žloutky s cukrem a dál mí cháme v horké vodní lázni. Přidáme vymačkanou želatinu a rozpustíme. Pomalu přiléváme sherry a umícháme do krému.
2. Mísu vložíme do ledové vody a mícháme, do kud krém nevychladne. Potom přidáme smetanu ušlehanou dotuha.
3. Meloun rozpůlíme, zbavíme semen, olou peme, nakrájíme na dílky a vypíchneme několik ku liček. Dílky melounu rozdělíme do misek.
4. Krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdico vou hubičkou a nastříkáme ho do misek. Ozdobí me kuličkami melounu, pistáciemi a mátou.
Tip: Sherry můžeme na hradit 100 ml broskvového sirupu.
Zdroj
www.prima-recepty.cz/recept/38454-meloun-se-sherry-kremem/
Tento recept 25.07.10 21:56 přidal uživatel Vašek.
Zpět na seznam receptů