Meloun s mozzarellou a parmskou šunkou
Ingredience
1 meloun Charantais, 100 g mozzarelly, 1 snítka máty, 100 g parmské šunky, šťáva z 1 limety, špetka soli, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce oliv. olej.
Postup
1. Meloun rozčtvrtíme a jadérka vybereme lžící. Čtvrtky melounu nakrájíme na dílky a odřízneme slupku.
2. Mozzarellu necháme okapat a poté jí pokrájíme na kostky. Mátu opereme, osušíme a otrháme lístky.
3. Dílky melounu, mozzarellu a parmskou šunku ozdobně upravíme na talíře.
4. Limetovou šťávu mícháme se solí a pep řem tak dlouho, dokud se sůl nerozpustí. Pak zašleháme olivový olej. Touto zálivkou přelijeme připravené přísady na talířích.
Ozdobíme lístky máty a podáváme s bílým pečivem.
Tip: Místo charantaiské ho melounu může me použít meloun medový.
Zdroj
prima-recepty.cz/recept/35892-meloun-s-mozzarellou-a-parmskou-sunkou/
Tento recept 25.07.10 18:52 přidal uživatel Vašek.
Zpět na seznam receptů