Marmeláda z melounu
Ingredience
2kg melounové dužiny,
1,5kg želírovacího cukru,
2 citrony. PŘÍPRAVA:
Meloun oloupeme, dužinu rozkrájíme, vybereme pecky a nakrájíme asi na dvoucentimetrové kostičky.
Postup
<p>Kousky melounu prosypeme ve velké míse želírovacím cukrem a zalijeme šťávou ze dvou citronů. Přetáhneme fólií a necháme 4-5 hodin odležet v chladu.</p>
<p>Proslazený meloun povaříme as 5 minut, průběžně mícháme a sbíráme pěnu z povrchu. Po 5minutách varu zkoušíme, jestli marmeláda rosolovatí – na studeném talířku by měla udělat kapku, která po naklonění nesteče.</p>
<p>Sklenice vypaříme horkou vodou nebo je necháme několik minut vyhřát na plechu v troubě a naplníme marmeládou. Uzavřeme, necháme je chvíli odstát a pak obrátíme dnem vzhůru.</p>
<p>TIP: Přimíchejte do marmelády trochu nastrouhané citronové kůry nebo přidejte hrst malin.</p>
<p>Celá příprava trvá cca 15 minut. Vaření by mělo být 7 minut.</p>
Tento recept 19.07.10 17:56 přidal uživatel Vašek.
Zpět na seznam receptů