Dort z melounu
Ingredience
Melounový dort se nijak tepelně neupravuje. Zůstává mu typická melounová chuť. Mění se pouze jeho podoba. Při Výrobě takovéhoto dortu zůstává velké množství odpadu. Ten se však dá zkonzumovat. Melounový dort se dá použít jako zajímavý dárek…
Ingredience:
1 nebo více melounů (různých velikostí),
šlehačka,
Čokoládové kuličky, lentilky nebo jiné ozdoby
Dále potřebujeme:
špejle,
Tác,
Velký nůž
Postup
Připravíme si vodní meloun, pokud chceme vícepatrový dort, musíme mít tolik melounů, kolik chceme pater. Každý meloun by však měl mít jinou velikost. Melouny opláchneme a rozřežeme největší meloun tak, aby nám zůstal ze středu kruh, který by měl být tlustý 5 - 10 cm, podle velikosti melounu. Nepotřebné části melounu odložíme. Meloun položíme jednou plochou stranou na tác. Pokud chceme dort vícepatrový, upravíme takto i ostatní melouny a poskládáme je na sebe podle velikosti. Největší bude dole, nejmenší nahoře. Doprostřed zapíchneme špejli, aby vše drželi pohromadě. Když máme toto hotovo, můžeme začít se zdobením. Dort ozdobíme podle své fantazie šlehačkou a delšími ozdobami, jako například čokoládovými kuličkami. Ozdob by nemělo být moc, aby nepřeráželi chuť melounu. Dort podáváme zchlazený.
Tento recept 30.05.10 11:49 přidal uživatel Vašek.
Zpět na seznam receptů