Fotografii 15. 1. 2013 přidal uživatel Vašek.
Autor | Názor | Vloženo |
---|---|---|
JK návštěvník | Pro H. No, kritická byla velikost +/- 15 cm Jak už to bylo k těm 20 cm tak už nepraskl žádnej, ale ta velikost o které píši byla kritická po celou sezónu, nejen v určitém období. Praskaly stejně tak v červenci jako v září. Reagovat | 22.01.13 22:19 |
H. návštěvník | JK: Praskaly Vám zralé plody nebo i nezralé? Reagovat | 22.01.13 13:05 |
JK návštěvník | Sice mimo tema - ale Cream of Saskatchewan je docela zvlastni. Mne celekm chutnal, ale uz jsem jedl lepsi. Pritelkyne i deti zase tvrdily ze lepsi meloun nikdy nemeli. A ja vaham jestli jej letos vubec vysevat, to praskani mne fakt stvalo... Reagovat | 21.01.13 23:10 |
vocho67 návštěvník | Je to 2 roky, co jsem Saskatchewana měl. Měla to být nadprůměrně sladká pochoutka. Nebyla, jsou jiné, pro mne lepší odrůdy. Měl jsem jen dvě rostliny, těžko můžu dělat nějaký jednoznačný závěr. Celkově mám melouny spíš méně sladké, přesto jsou odrůdy, které maji cukru dost. Reagovat | 20.01.13 19:46 |
Vašek admin | Jinak, jak jsem psal, s praskáním plodů moc nemívám problémy. Všem když tyto problémy nastanou, tak není u mne příliš velký rozdíl mezi odrůdami s tenkou a s tlustou slupkou. Praskají oboje. Možná by mohl být spíš rozdíl mezi jednotlivými odrůdami, že některé s tenkou slupkou praskají méně a některé více a i s tlustou slupkou praskají některé méně a některé více. Vliv na to může mít i velikost kořenového systému, kdy rostiliny, které mají hluboký kořenový systém, si na vodu dosáhnou i v období sucha.
Reagovat | 20.01.13 13:08 |
Vašek admin | Když jsem dělal degustaci na střední škole, tak téměř všem odrůda Cream of Saskatchewan chutnala nejvíc. Ale našlo se pár lidí, kterým nechutnala vůbec. Je to hlavně tím, že je tato odrůda odlišná od ostatních. A to může někomu chutnat a někomu nemusí. Ale více se setkávám s těmi, kteří ji mají rádi. Většinou nejprve se této odrůdy lidé bojí (jak píše vocho67, nevypadá nijak vábně), ale pak, když ji ochutnají, tak je snězena jako první. Jinak podobně to bylo s odrůdou Black Diamond Yellow Flesh. Nejprve jsem na ni neměl chuť ani já, ale když jsem ji ochutnal, tak jsem byl hodně příjemně překvapen. Konečně, odrůdy s nevýraznou barvou nevypadají příliš vábně. Reagovat | 20.01.13 13:04 |
H. návštěvník | vocho67: Vám Cream of Saskatchewan nechutnal? Většina pěstitelů si ho tady chválila. Reagovat | 20.01.13 12:12 |
vocho67 návštěvník | To nepochybně. Cream of Saskatchewan jsem také zkoušel a praskání tam bylo také nadprůměrné. Mimo to nezajímavá chuť a barva, která neláká ke konzumaci. Stejně jako obrázek Black Seeded Ice Cream. Když se na něj dívám, vůbec nemám chuť. Reagovat | 20.01.13 10:48 |
JK návštěvník | No, k tomu praskání: Vloni jsem měl odrůdy Sugar Baby, Sweet Siberian a Cream of Saskatchewan. Ze Sibiřáků a Sugar Baby nepraskl ani jeden, zato Cream of Saskatchewan - těch mi praskla nejméně třetina. Přitom rostliny měly stejné podmínky, byly na jednom velkém záhonu, dostávaly stejný příděl vody. Tak bych řekl že některé odrůdy na to asi trpí více. Reagovat | 20.01.13 00:16 |
Vašek admin | S touto odrůdou jsem tento problém neměl. Letos mi prasklo max. 5 plodů, odrůdy si ale přesně nepamatuji. Nejsou však příliš velké rozdíly mezi melouny s tenkou a se silnou slupkou. Reagovat | 16.01.13 15:18 |
H. návštěvník | Vašek: Nepraskají plody, když mají tak slabou slupku? Četla jsem tady u Super Galaxy, že plody praskají a podle fotek má také slabší slupku. Reagovat | 16.01.13 15:11 |
Miroslav návštěvník | libi se mi na pohled tenka slupka, takovy mam nejradsi Reagovat | 15.01.13 17:27 |
Vašek admin | Chuťově takový průměr. Nijak zvláštní. v hodnocení odrůdy jsem mu dal 2
Reagovat | 15.01.13 14:49 |
Miroslav návštěvník | no to je zajimavost, jak chutnal? hodnoceni? Reagovat | 15.01.13 14:33 |
© 2024 Václav Kozák (O autorovi)